Katona Melinda

Regisztrált adótanácsadó és coach
0
Hallgató
(5)
20 értékelő osztályzata alapján
Bemutatkozás

Az adóhivatali munkám során mindig is szempont volt, hogy az adózók értsék a saját adózással kapcsolatos ügyeiket. Mivel szeretek segíteni az embereknek, így elvégeztem egy coach iskolát is. Ami valljuk be, igencsak távol esik a szigorú rend szerint, keretek között működő adózástól. A munkámban a kettőt ötvözöm: az adózás szigorú világát segítő coach szemlétettel értetem meg a hozzám fordulókkal. Az ügyfeleim mondják: tényleg addig magyarázok, amíg meg nem értik. :)

A Szolnoki főiskolán közgazdász diplomát szereztem, és már innen egyenes út vitt az adózáshoz, ahonnan azóta csak pár évre szálltam ki, így összességében 2004 óta foglalkozom adózással. A szakdogám áfá-ról szólt, a gyakorlatomat a szolnoki APEH ellenőrzési osztályán töltöttem, majd felvettek ugyanide a folyószámla-kezelésre. Azóta is becsípődésem az adószámlák rendezése. Budapesten a Központi Irányításba kerültem, szintén folyószámla kezelésre. Akkoriban 8 millió adószámla működését irányítottuk, programoztattuk, felügyeltük. Minden ember 1-2 témáért felelt. Van olyan program, amit én találtam ki, programoztattam, teszteltem és azóta is működik. :)

Később a NAV elnöknek dolgoztam, akkor már a kontrolling osztályon, így a NAV teljes szervezeti rendszerére ráláttam, sőt megértettem az adózási rendszert, mikor milyen érdekek mozgatják, mikor adnak, mikor vesznek el az adóból. Ezzel vált teljessé az tudásom. Nagy kincs ez a tudás: megérteni az adózást az állam oldaláról, rálátni a NAV teljes szervezetére...

Jelenleg magánszemélyeknek, egyéni vállalkozóknak segítek az adózásban. Mivel én is szolgáltató vállalkozó vagyok, pont mint egy virtuális asszisztens, ezért tudok a Ti vállalkozásotokkal is azonosulni, így különösen szívesen segítek, mert átéltem azt, amiben Ti is vagytok.

Időpontfoglalás tanácsadásra: [LINK]